Handelsmissie Life Sciences & Health naar Toronto, Canada

Handelsmissie Life Sciences & Health naar Toronto, Canada

Wilt u uw kansen ontdekken op het gebied van 'healthy aging' en 'digital healthcare' in Canada? Dan is de Life Sciences & Health-missie naar Toronto interessant voor u. De missie vindt plaats van 2 tot en met 6 oktober. Tijdens de locatiebezoeken ligt de nadruk op gezondheidszorg in plaats van genezing.

Doel van de handelsmissie

U onderzoekt kansen en samenwerkingsgebieden tussen Canada en Nederland op het gebied van 'healthy aging' en 'digital healthcare'.

Waarom Canada?

Canada, vooral Toronto, biedt kansen voor Nederlandse bedrijven die actief zijn in de ouderenzorg en digitale gezondheid. Het land is de perfecte markt voor bedrijven in de LSH-sector. Er is een goed ontwikkeld gezondheidszorgsysteem, een snel vergrijzende bevolking en een sterke focus op innovatie.

Toronto heeft een bloeiend technologie-ecosysteem. Onderzoeksinstellingen en start-ups richten zich in het bijzonder op digitale gezondheid. De Canadese overheid biedt financierings- en ondersteuningsprogramma's aan voor bedrijven in de LSH-sector. Op die manier zet u gemakkelijk een sterke lokale aanwezigheid op. Ook uitbreiding van activiteiten op de Canadese markt is eenvoudiger.

Kansen voor Nederlandse bedrijven

Canada investeert steeds vaker in e-health en digitale gezondheidsoplossingen. Daardoor verbeteren de toegankelijkheid en efficiëntie van de gezondheidszorg. Er zijn mogelijkheden voor Nederlandse bedrijven op het gebied van:

 • Telehealth
 • Digitale patiëntendossiers
 • Gezondheidsapps
 • Digitale gezondheidstechnologieën

Ouderenzorg

Canada kent de uitdagingen van een vergrijzende bevolking en een groeiende vraag naar ouderenzorg. Nederlandse bedrijven dragen bij aan de ontwikkeling van de ouderenzorgsector in Canada.

'Healthy aging'

Het met publieke fondsen gefinancierde gezondheidszorgsysteem geeft toegang tot belangrijke medische diensten, met ziekenhuiszorg en behandeling door artsen. Kortgeleden kondigde de Canadese overheid aan te gaan investeren in verbeteringen op het gebied van langdurige zorg voor ouderen. Hier zijn kansen voor Nederlandse bedrijven die zich bezighouden met gezond ouder worden.

'Digital healthcare'

Canada heeft een goed regelgevingskader voor digitale gezondheidsproducten en -diensten. Health Canada is de regulerende autoriteit. De Canadese overheid investeert in digitale gezondheidsinnovatie. Dit gebeurt door initiatieven zoals de Digital Technology Supercluster en het Canadian Digital Health and Wellness Innovation Network.

Canada wil digitale gezondheidstechnologieën gebruiken voor betere patiëntresultaten en lagere zorgkosten. Het gezondheidszorgsysteem heeft een sterke infrastructuur voor gezondheidsgegevens. De digitale gezondheidssector ontwikkelt innovatieve oplossingen om de patiëntresultaten te verbeteren.

Onderwerpen van de missie

 • Bezoeken aan ouderenzorgorganisaties, ambulante zorgpartijen, en kennis- en onderzoeksinstellingen in en rond Toronto, met een focus op gezond ouder worden en digitale gezondheid.
 • Rondetafelgesprekken om ontwikkelingen en mogelijke samenwerkingskansen te bespreken op het gebied van digitale gezondheidszorg en gezond ouder worden.
 • Netwerkevenementen over ouderenzorg en digitalisering.
 • Uitnodigen van uw Canadese netwerk om deel te nemen aan deze evenementen.

Voor wie?

De handelsmissie is bedoeld voor Nederlandse bedrijven, brancheverenigingen en kennisinstellingen die actief zijn in de LSH-sector en die:

 • de lokale markten willen onderzoeken;
 • zakendoen, of willen gaan doen, in deze sector;
 • zakelijke partners zoeken en/of bestaande contacten willen onderhouden.

Waarom meedoen?

Deze missie biedt u het volgende (onder voorbehoud):

 • Inzicht in de lokale marktkansen;
 • Deelname aan collectieve matchmaking met lokale (zaken)partners;
 • Contacten met nieuwe partners en klanten;
  • De toegevoegde waarde van het optrekken met andere Nederlandse bedrijven;
  • In samenwerking met de Nederlandse overheid krijgt u toegang tot de markt, door middel van publiek-private samenwerking;
  • U presenteert uw bedrijf aan bezoekers tijdens seminar(s) en netwerkevenement(en).

Meer weten?

Heeft u nog vragen over deze handelsmissie? Neem dan contact op met:
Maikel Walker, Business Development Coach Canada bij RVO
E: [email protected]

In opdracht van de Ministerie van Buitenlandse Zaken
 •  

  Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

  De Nederlandse overheid vindt maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) – inclusief mensenrechten – belangrijk en onderschrijft de OESO-richtlijnen voor multinationale ondernemingen over maatschappelijk verantwoord ondernemen.

  Het naleven van deze OESO-richtlijnen is een van de voorwaarden om te kunnen deelnemen aan deze missie. Om te kunnen beoordelen of uw bedrijf of organisatie voldoet aan deze voorwaarden, vragen wij u om bij aanmelding een MVO-zelfscan in te vullen.

  COVID-19-clausule

  Als de COVID-19-situatie vóór deze missie verandert, en dat gevolgen heeft voor de organisatie van de missie, dan kan de organisatie de missie uitstellen of annuleren. Wij informeren de deelnemers hier direct over. Uiteraard brengen wij in dit geval geen deelnemerskosten in rekening. Reis- en verblijfskosten zijn voor eigen risico.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.