Prinses Margriet Opens The Exhibition 'Wij gaan naar Canada'

Prinses Margriet Opens The Exhibition 'Wij gaan naar Canada'

Last Thursday afternoon, Princess Margriet opened a new exhibition in the Openlucht Museum in Arnhem.

De presentatie in de Friese boerderij Midlum vertelt het verhaal van de emigratiegolf van Nederlanders naar Canada in de jaren 50. Nederlanders die het geluk overzee zochten maar ook voor lastige en emotionele keuzes kwamen te staan. Men moest alles achterlaten en opnieuw beginnen. De presentatie laat deze dilemma’s op verschillende manieren zien. Prinses Margriet houdt een korte toespraak en verricht aansluitend de openingshandeling.

Hoop versus angst
De tentoonstelling 'Wij gaan naar Canada' laat de emoties zien waar veel gezinnen mee te maken kregen. Het ene gezinslid zag het vertrek naar Canada als een mogelijkheid, hoop op een beter bestaan. Maar tegelijkertijd werd het vertrek naar Canada door een ander gezinslid juist ervaren als angst. Want wat laat je allemaal achter? De tentoonstelling bevat nieuwe technieken die zorgen dat de bezoeker betrokken wordt bij deze dilemma's en emoties.

Aanwezigheid Koninklijk Huis
De koninklijke familie heeft een sterke band met het land. Tijdens de Tweede Wereldoorlog vonden kroonprinses Juliana en haar dochters namelijk onderdak in Ottawa, waar prinses Margriet in 1943 geboren is.

You can find more information about this fascinating museum here.

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.